Losse bureaubladen 

Een duurzame oplossing om een kantoor een nieuw gezicht te geven

 

Losse bureaubladen zijn een mooie, duurzame en economische oplossing en zorgt ervoor dat een kantoor een compleet ander gezicht krijgt.

Op de bestaande onderstellen wordt een nieuw bureaublad gemonteerd. Het is zonde om de onderstellen weg te doen als ze nog goed zijn. Nieuwe bureaus kosten al snel veel geld en dan is het prettig om een duurzame en kostenvriendelijke oplossing te hebben in de vorm van losse bureaubladen op maat.

U bepaalt, wij maken de losse bureaubladen

U heeft bij ons de volledige vrijheid om losse bureaubladen of een vergadertafelblad op maat te laten maken. Elke uitvoering van een bureau- of tafelblad is mogelijk inclusief inbouwcontactdozen, USB-aansluitingen enz. U bepaalt hoe het losse bureaublad er uit moet komen te zien en wij maken het voor u. Een unieke oplossing voor uw kantoor.

Vraag nu een offerte aan met de configurator

Keuze uit verschillende toplagen

U kunt bij ons uit de volgende toplagen voor losse bureaubladen kiezen:

meubellinoleum

Meubelinoleum is een uniek, natuurlijk materiaal met een elegante en tijdloze uitstraling. Meubellinoleum wordt toegepast in design meubilair. Verkrijgbaar in 21 prachtige effen kleuren.

Lees meer over meubellinoleum

HPL

Hard Plastic Laminaat (HPL) is een slijtvaste en stootvaste kunststof laag van ca 0.9 mm dik. HPL heeft een grote kras- en slijtvastheid en is het bestendig tegen chemicaliën en hitte. Verkrijgbaar in talloze kleuren en decoren.

Lees meer over HPL

Fenix NTM

Fenix NTM van de Italiaanse fabrikant Arpa Industriale is een verbeterd Hard Plastic Laminaat (HPL) met prachtige eigenschappen. Fenix heeft een grote kras- en slijtvastheid en is het bestendig tegen chemicaliën en hitte.

Typerend voor FENIX NTM zijn de ultramatte finish en het aangename gevoel.  Fenix wordt toegepast in design meubilair. Verkrijgbaar in 21 effen kleuren.

Lees meer over Fenix NTM

houtfineer

Fineer wordt gemaakt van echt hout. Het dunne fineer (meestal 0.5 tot 1.5 millimeter dik) wordt verkregen door een boomstam van een bepaalde houtsoort dun te schillen. Hierdoor ontstaan dunne vellen die op plaatmateriaal geplakt worden om daarmee een meubel te af te werken. Wij leveren eiken en walnoten fineer.

Lees meer over fineer

Ontwerp zelf losse bureaubladen met de volgende opties:

1) afmeting

Iedere afmeting van een blad is mogelijk.

Standaard formaten van bureaubladen zijn 140×80; 160×80; 180×80 cm.

De maximale lengte van een blad dat in één deel geproduceerd kan worden is echter 295 cm x 180 cm. Elk langer tafelblad dan de maximale maten zal in 2 delen moeten worden gemaakt. De delen worden dan onderling verbonden met bladverbinders.

De standaard hoogte van een bureau of vergaderttafel is ongeveer 72 – 75 cm.

2) vorm

Elke vorm van een bureaublad is mogelijk, zoals:

 • rechthoek
 • rechthoek met ronde hoeken
 • vierkant
 • rond
 • ovaal

U kunt ook een tekening/foto van het gewenste tafelblad meesturen met de offerte-aanvraag.

3) toplaag

De toplaag is het oppervlak van het tafelblad. Elk type toplaag heeft zijn specifieke eigenschappen en kleuren.

U kunt kiezen uit de volgende toplagen:

 1. meubellinoleum
 2. HPL
 3. Fenix NTM
 4. houtfineer (eiken, walnoten, essen)

Kijk bij de toplagen voor meer informatie over de eigenschappen.

4) dikte

Voor de dikte van het bureaublad of tafelblad op maat kunt u kiezen uit onderstaande diktes. De bladdikte is inclusief toplaag. Een standaard bureaublad is ongeveer 22 à 25 mm dik.

De bladen worden gemaakt van MDF of berken multiplex. Berken multiplex is vooral mooi bij een verjongde rand en is duurder dan MDF.

 

Dikte 

plaatmateriaal

zonder toplaag

tafelblad gemaakt van
berken multiplex MDF
21 mm x
22 mm x x
24 mm x x
27 mm x
28 mm x
5) rand

Er zijn twee manieren om de rand van het tafelblad vorm te geven:

a) recht

Bij een rechte rand kan het tafelblad op twee manieren worden afgewerkt:

 • met 2 mm berken multiplex fineer In geval van een MDF basis plaat en een rechte rand wordt de rand voorzien van 2 mm berken multiplex fineer (2x blank gelakt). Hierdoor lijkt het tafelblad van multiplex te zijn.
 • met een 2 mm kunststof rand in kleur De rand van het blad wordt afgewerkt met een 2 mm kunststof rand in een bepaalde kleur. In dezelfde kleur als het blad of juist een contrasterende kleur.

In het geval van een berken multiplex blad wordt de rechte rand 2x blank gelakt.

Bij een rechte rand wordt de boven en onderkant 2 mm afgeschuind. Hierdoor wordt een onprettige scherpe rand vermeden.

2) verjongd

Bij een verjongde randuitvoering loopt de rand eerst een stuk recht en loopt dan naar binnen onder 60°. Een verjongde randuitvoering is vooral mooi bij een tafelblad van berken multiplex.

Randafwerkingen Trinity Furniture

6) kabelmanagement

in het blad kunnen kabeldoorveoren gemaakt worden inclusief het inbouwen van contactdozen. Er zijn verschillende mogelijkheden waarover wij u graag adviseren.

Compleet vervangingsproces in een hand

Als specialist in losse bureaubladen verzorgen wij het complete vervangingsproces van bureaubladen op maat maken, demonteren en nieuwe bureaubladen monteren. De losse bureaubladen kunnen op maat gemaakt worden met diverse keuzes in toplaag, diktes en randafwerking.

Bijvoorbeeld een 25 mm dik blad van 180 x 80 cm of 160 x 80 cm in melamine, HPL, fineer of meubellinoleum. Tevens kan er in het bureaublad rekening gehouden worden met kabelmanagement.

Goede planning

We zorgen voor een goede planning met zo min mogelijk overlast voor werknemers.
Neem nu contact met ons op voor een offerte voor het vervangen van bureaubladen: 0252 – 72 95 73

V.G.V.

Veel Gestelde Vragen >>

Losse bureaubladen

Stel in 6 stappen het optimale bureaublad samen!

Lees de verschillende opties door en vraag via de configurator een offerte aan voor losse bureaubladen op maat. U kunt eventueel ook een tekening meesturen.

Tafelonderstel

Toch behoefte aan een  bureau onderstel?

We hebben verschillende bureau- en tafelonderstellen zoals zit/sta bureaus leverbaar of we kunnen die op maat leveren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Uw losse bureaubladen op maat gemaakt

in de topkwaliteit van design merken

elke afmeting, dikte en vorm mogelijk

in diverse toplagen verkrijgbaar

Uitstekende service en goed advies

Al vanaf € 350,- voor een tafelblad!