Tafelvormen

Een mooie eettafel creëert sfeer in de woonkamer. De vorm van de eettafel is (naast de afmeting) hierbij belangrijk voor de beleving van de ruimte.  Een ronde, ovale of rechthoekige tafel geven ieder een andere dynamiek van de ruimte. En uiteraard is de kleur van de tafel ook net zo belangrijk.

Elke tafelvorm is mogelijk

U kunt bij ons elke tafelvorm kiezen omdat wij de tafel (of een bureau) voor u op maat maken. Dat kan een bestaande vorm zijn óf een eigen bedachte vorm.

Op deze pagina ziet u diverse vormen waaruit u kunt kiezen. Er zijn veel vormen mogelijk, bijvoorbeeld een organische eettafel, een Deens ovaal of vormen van bekende design tafels.

Wilt u een andere vorm voor de tafel of een variatie op een standaard tafelvorm? Dat kan uiteraard. Laat het ons weten.

Keuzecriteria

Voor de keuze van de vorm van de eettafel zijn de volgende factoren belangrijk:

  • de ruimte en vorm van de woonkamer
  • de afmeting van de eettafel (lengte en diepte)
  • het aantal personen
  • plaatsing van de personen aan de tafel

Aantal personen aan eettafel versus lengteeettafel op maat vorm van de eettafel

Voor een ronde eettafel hebt u wat meer ruimte nodig dan een langwerpige tafel, zoals bijvoorbeeld een ovalen tafel of een rechthoekige tafel.

De ronde eettafel staat bekend om zijn zachte uitstraling. Een ronde tafel creëert verbinding waardoor iedereen aan tafel zich betrokken voelt bij het gesprek.

Ovale eettafels en andere tafels in vormen met gebogen lijnen staan elegant in de ruimte. Ze combineren de warmte van ronde vormen met de functionaliteit van een rechthoekige tafel. De rondingen en de lengte van de vorm zorgen voor een gezellige, intieme sfeer.

Advies

Kortom, de vorm van een eettafel is van belang bij het creëren van een sfeervolle woonkamer waarbij u bij ons voldoende mogelijkheden hebt om de juiste keuze te maken.

Wilt u advies bij de keuze? Wij helpen u graag: 0252 – 72 95 73