houtfineer

 Fineer wordt gemaakt van echt hout. Het dunne fineer (meestal 0.5 tot 1.5 millimeter dik) wordt verkregen door een boomstam van een bepaalde houtsoort dun te schillen. Hierdoor ontstaan dunne (fineer)vellen die op plaatmateriaal geplakt worden om daarmee een meubel af te werken.

Prachtig resultaat

Echt houtfineer geeft een prachtig resultaat en is een duurzaam alternatief voor een meubel in volledig (massief)hout. Er is keuze uit veel verschillende houtsoorten die elk hun eigen charme hebben, zoals eiken en noten. Wij kunnen fineer van diverse houtsoorten op de tafelbladen plakken. Standaard bieden wij eiken, noten en essen fineer aan.

 

Edelfineer

Alleen het beste gedeelte van de boomstam wordt geselecteerd voor fineerproductie. Daarna worden de fineervellen nog eens uitgesorteerd op kwaliteit.  Wij gebruiken edelfineer (de beste fineervellen) in de productie van tafels en tafelbladen om de hoogste kwaliteit te leveren.

Na het persen op plaatmateriaal wordt het fineer diverse malen geschuurd en gelakt. Als laatste krijgt het blad met fineer een beschermende laklaag waardoor het fineer blijvend beschermd blijft.

Houtfineer kan ook worden afgewerkt met olie of een hardwax.