Losse tafelbladen op maat

Stop met zoeken, u heeft uw ideale tafel of tafelblad nu gevonden!

 

U heeft bij ons de volledige vrijheid om losse tafelbladen op maat te laten maken. Elke uitvoering van een los tafelblad is mogelijk. U bepaalt hoe het tafelblad er uit moet komen te zien en wij maken het voor u. Een unieke tafel die niet in de winkel te koop is.

U kunt natuurlijk blijven doorzoeken maar vindt u dan wat u wilt hebben? Wilt u ook een prachtige tafel die speciaal voor u gemaakt wordt en niet in een winkel te koop is? Ga voor 100% kwaliteit, service en tevredenheid.

Vraag nu een offerte aan voor losse tafelbladen met de configurator of kijk voor standaard afmetingen in onze winkel! 

Hoge Kwaliteit in losse tafelbladen

Bij de bezorging verrassen wij klanten iedere keer weer met de kwaliteit van hun prachtige design tafel of tafelblad die wij speciaal voor hen op maat gemaakt hebben. Losse tafelbladen en tafels van topkwaliteit waar onze klanten jarenlang plezier van hebben. Op basis van die ervaringen garanderen wij u 100% tevredenheidsgarantie!

Advies nodig?

Wij geven u graag advies over kleur, materiaal, vorm enz, voor de mooiste uitvoering van de tafel. 

Bel ons 0252- 72 95 73.  Videobellen kan ook! 

Of kom op afspraak langs en we nemen uw wensen door.

Ontwerp zelf een tafelblad met de volgende opties:

1) afmeting

Iedere afmeting van een blad is mogelijk. De maximale lengte van een blad dat in één deel geproduceerd kan worden is echter 295 cm x 180 cm. Elk langer tafelblad dan de maximale maten zal in 2 delen moeten worden gemaakt. De delen worden dan onderling verbonden met bladverbinders.

Voor het bepalen van de ideale lengte van het tafelblad is, behalve de beschikbare ruimte, de zitplaatsbreedte per persoon een indicatie. De ideale zitplaatsbreedte is afhankelijk van de breedte van de stoelen en ligt tussen de 60 cm en 80 cm.

Klik hier voor een overzicht van verschillende maatvoeringen en het aantal stoelen

De standaard hoogte van een tafel is ongeveer 72 – 75 cm.

2) vorm

Elke vorm van een tafelblad is mogelijk, zoals:

 • rechthoek
 • rechthoek met ronde hoeken
 • vierkant
 • rond
 • ovaal

U kunt ook een tekening/foto van het gewenste tafelblad meesturen met de offerte-aanvraag.

3) toplaag

De toplaag is het oppervlak van het tafelblad. Elk type toplaag heeft zijn specifieke eigenschappen en kleuren.

U kunt kiezen uit de volgende toplagen:

 1. meubellinoleum
 2. HPL
 3. Fenix NTM
 4. houtfineer (eiken, walnoten, essen)

Kijk bij de toplagen voor meer informatie over de eigenschappen.

4) dikte

Voor de dikte van het bureaublad of tafelblad op maat kunt u kiezen uit onderstaande diktes. De bladdikte is inclusief toplaag.
De bladen worden gemaakt van MDF of berken multiplex. Berken multiplex is vooral mooi bij een verjongde rand en is duurder dan MDF.

 

Dikte 

plaatmateriaal

zonder toplaag

tafelblad gemaakt van
berken multiplex MDF
21 mm x
22 mm x x
24 mm x x
27 mm x
28 mm x
5) rand

Er zijn twee manieren om de rand van het tafelblad vorm te geven:

a) recht

Bij een rechte rand kan het tafelblad op twee manieren worden afgewerkt:

 • met 2 mm berken multiplex fineer In geval van een MDF basis plaat en een rechte rand wordt de rand voorzien van 2 mm berken multiplex fineer (2x blank gelakt). Hierdoor lijkt het tafelblad van multiplex te zijn.
 • met een 2 mm kunststof rand in kleur De rand van het blad wordt afgewerkt met een 2 mm kunststof rand in een bepaalde kleur. In dezelfde kleur als het blad of juist een contrasterende kleur.

In het geval van een berken multiplex blad wordt de rechte rand 2x blank gelakt.

Bij een rechte rand wordt de boven en onderkant 2 mm afgeschuind. Hierdoor wordt een onprettige scherpe rand vermeden.

2) verjongd

Bij een verjongde randuitvoering loopt de rand eerst een stuk recht en loopt dan naar binnen onder 60°. Een verjongde randuitvoering is vooral mooi bij een tafelblad van berken multiplex.

Randafwerkingen Trinity Furniture

Keuze uit verschillende toplagen

U kunt bij ons uit de volgende toplagen voor losse tafelbladen kiezen:

meubellinoleum

Meubelinoleum is een uniek, natuurlijk materiaal met een elegante en tijdloze uitstraling. Meubellinoleum wordt toegepast in design meubilair. Verkrijgbaar in 21 prachtige effen kleuren.

Lees meer over meubellinoleum

HPL

Hard Plastic Laminaat (HPL) is een slijtvaste en stootvaste kunststof laag van ca 0.9 mm dik. HPL heeft een grote kras- en slijtvastheid en is het bestendig tegen chemicaliën en hitte. Verkrijgbaar in talloze kleuren en decoren.

Lees meer over HPL

Fenix NTM

Fenix NTM van de Italiaanse fabrikant Arpa Industriale is een verbeterd Hard Plastic Laminaat (HPL) met prachtige eigenschappen. Fenix heeft een grote kras- en slijtvastheid en is het bestendig tegen chemicaliën en hitte.

Typerend voor FENIX NTM zijn de ultramatte finish en het aangename gevoel.  Fenix wordt toegepast in design meubilair. Verkrijgbaar in 21 effen kleuren.

Lees meer over Fenix NTM

houtfineer

Fineer wordt gemaakt van echt hout. Het dunne fineer (meestal 0.5 tot 1.5 millimeter dik) wordt verkregen door een boomstam van een bepaalde houtsoort dun te schillen. Hierdoor ontstaan dunne vellen die op plaatmateriaal geplakt worden om daarmee een meubel te af te werken. Wij leveren eiken en walnoten fineer.

Lees meer over fineer

Tafelblad op maat

Een tafelblad is gemaakt van massief hout of van plaatmateriaal met een bepaalde toplaag. Elk type toplaag heeft zijn specifieke eigenschappen en kleuren. Wij maken losse tafelbladen van de plaatmateriaalsoorten berken multiplex en MDF. Op het plaatmateriaal wordt de gekozen toplaag geperst en verlijmd. Vervolgens wordt het blad in de gevraagd vorm gefreest met een computergestuurd tafelfreesmachine.

V.G.V.

Veel Gestelde Vragen >>

Losse Tafelbladen op maat

Stel in 6 stappen uw ideale tafelblad op maat samen!

Lees de verschillende opties door en vraag via de configurator een offerte aan voor een bureau-of tafelblad op maat. U kunt eventueel ook een tekening meesturen of een voorbeeld van een tafelblad dat u mooi vindt.

U kunt gratis stalen aanvragen als u een offerte van ons ontvangen hebt!

“we konden geen tafel naar ons zin vinden. We hebben weken gezocht naar een bedrijf dat het tafelblad van onze wensen kan maken”

Tafelonderstel

Hebt u nog geen tafelonderstel?

We hebben verschillende bureau- en tafelonderstellen leverbaar of we kunnen die op maat leveren. Hairpin tafelpoten of een
Eiermann onderstel  passen er altijd bij!

Kijk voor tafelonderstellen in onze winkel!

Uw losse tafelbladen op maat gemaakt

in de topkwaliteit van design merken

elke afmeting, dikte en vorm mogelijk

in diverse toplagen verkrijgbaar

Uitstekende service en goed advies

Al vanaf € 350,- voor een tafelblad!